Ajankohtaista

Pensaiden alasleikkausta Majakkarannassa ja Hirvensalossa

Tällä viikolla olemme leikanneet alas pensaita Majakkarannassa ja Hirvensalossa.  Alasleikkauksen kohteena ovat mm. olleet punapavut, hansaruusut, ja  erilaiset angervot. Mutta mitä tarkoittaa pensaiden alasleikkaus? 

- Pensaan alasleikkauksessa uudistetaan ränsistynyt pensas eli pensaan kaikki varret katkaistaan läheltä maan pintaan. Alasleikkaus on tehtävä varhain keväällä pensaiden lepokaudella, ennen kuin silmut puhkeavat, kertoo puutarhuri Satu Lainio

– Leikkauksen tiheys riippuu aina lajista ja paikasta. Tarkista aina, millä tavalla pensaslajia suositellaan leikattavan,hän jatkaa. Alasleikkausta jatketaan maaliskuun loppuun asti eri kohteissa ympäri kaupunkia, hän jatkaa. 

Lajeja, joille alasleikkaus sopii:

esimerkiksi: kurttu- ja hansaruusu, pensasangervot, tuoksuvatukka, hernepensas, vuohenkuusama, aitaorapihlaja, mustaselja, lumi- , happo- ja taikinamarja.

Lajeja, joille alasleikkaus ei sovi:

esimerkiksi: syreeni, osa kuusamista , tuomipihlaja, atsalea,

Rieskalähteentie 78, 
20300 Turku 

Vaihde 
02 262 4660

Toimisto 
kuntec@kuntec.fi

Olemme turkulainen infra- ja ylläpitopalvelukonserni, joka tarjoaa viherpalveluita, rakentamis- ja ylläpitopalveluita sekä korjaamopalveluita yrityksille,  taloyhtiöille, kiinteistönhuoltoyhtiöille, seuroille ja järjestöille.

Sivukartta