Infrarakentaminen monipuolisella ammattitaidolla

Olemme infrarakentamisen rautaisia ammattilaisia. Tarjoamme infrapalveluita toteuttamalla kaupunki-, pohja-, väylä-, teollisuus-, energiainfra- ja ympäristörakentamisen hankkeita kokonaisvaltaisesti asiakkaan toivomalla tavalla.

 Referenssit »

Infrarakentaminen

Energiainfra

Kaupunkirakentaminen

Pohjarakentaminen

Väylärakentaminen

Teollisuusrakentaminen

Ympäristörakentaminen

Kokenut projektinjohto ja asiakaslähtöinen infrarakentaminen

Ylin projektijohtomme on erittäin kokeneita infrarakentajia, mikä tekee infrahankkeesta asiakkaallemme huolettoman. Ratkaisemme sekä pienet että isot haasteet vaivatta, sillä tunnemme Turun alueen erinomaisesti ja meillä on hyvät kontaktit rakennusviranomaisiin. Myös niiden ansiosta pystymme reagoimaan yllättävissäkin tilanteissa nopeasti.

Olemme tottuneet toteuttamaan infraurakoita haastavissa kaupunkiympäristöissä, kuten ruuhkakeskuksissa, Aurajoen varressa sekä korkean turvallisuusluokituksen teollisuusalueilla. Teollisuusrakentamisen puolella palveluihimme kuuluu myös tuotantotilojen rakentaminen. Toteutamme sekä ST- että KVR-urakoita.

Resurssien riittävyyden pystymme varmistamaan joka tilanteessa vakiintuneiden, pitkäaikaisten kumppaniemme avulla. Olemme solmineet hyvien alihankkijoidemme kanssa puitesopimuksia, mitkä takaavat, että infrarakentamisen urakoihin on aina saatavilla tarvittava määrä osaajia. Pystymme reagoimaan muuttuviin tilanteisiin joustavasti myös ammattilaisten määrällä.

Infra-alan palvelumme kattaa teollisuus-, pohja-, väylä-, kaupunki-, ja ympäristörakentamisen sekä energiainfran, ja toimimme Turun talousalueella.

Yhteystiedot:

Petri Häkkinen, tuotantojohtaja,
puh. 044 9075935,  
petri.hakkinen@kuntec.fi

Käyntiosoite:
Rieskalähteentie 78, 20300 Turku

Numero: 02 262 4660
kuntec@kuntec.fi

 

FUNIKULAARILLA HUIPULLE

Suomessa ainoastaan Kolilla on rinnehissi eli funikulaari, mutta pian myös Turussa. Kakolanmäki serpentiiniteineen on mutkikas paikka julkiselle liikenteelle, joten Turun kaupunki rakentaa Kakolanpuistoon rinnehissin. Funikulaari on ainutlaatuinen kokemus Suomessa.Urakan toteuttaa Kuntec Oy ja laitetoimittaja on Leitner Ropeways.

Kakolanmäen funikulaarin eli rinnehissin rakentaminen alkoi keväällä 2018. Kakolan kaavoituksessa ja asemakaavassa on merkitty rinnehissimahdollisuus. Suunnitteluprosessia lähdettiin viemään eteenpäin, sillä Kakolanmäelle on ollut vaikea järjestää toimivaa linja-autoreittiä. Projekti kilpailutettiin vuonna 2011, mutta joutui jäihin poliittisten päätösten takia ja aloitettiin vuonna 2016 uudestaan.

Uniikissa projektissa paljon liikkuvia osia

Projekti jakautuu kahteen päähankintaan. Kuntec vastaa pääurakasta toimien pääurakoitsijana ja päätoteuttajana johtaen projektin toteutusta ja sille asetettujen tavoitteiden toteutumista. Kuntecin urakka sisältää mm. radan perustukset, huoltoportaat ja betoniset tukiseinärakenteet sekä hissin ylä- ja ala-asemat. Rakennettavat asemat on arkkitehtuurillisesti haasteellisia toteuttaa, sisältäen monimuotoisia teräs-, pelti- ja lasitusratkaisuja. Ala-aseman betonirakenteet vastaavat vaativuusluokaltaan siltarakenteita.

Laitetoimittaja on saksalainen Leitner Ropeways, joka on Kuntecille alistettu sivu-urakoitsija. Leitner toimittaa hissin, koneiston ja kiskot.

Ensimmäisessä vaiheessa suoritettiin alueen raivaus- ja suojaustyöt. Työmaa sijaitsee erittäin jyrkällä rinteellä, joten alue aidattiin huolella. Asemien läheisyydessä on tilanahtaus, joten Linnankadulta jouduttiin poistamaan pysäköintipaikkoja työmaan kohdalta. Rakennustyön yhteydessä puretaan olemassa olevat Kakolanmäen portaat. Turun kaupunkiympäristötoimiala on neuvotellut sopimuskumppanien, Kuntec Oy:n ja Leitner:n, kanssa projektin läpiviemiseen liittyvistä vaiheista. Neuvottelujen yhteydessä on tarkennettu aikataulua siten, että laitteen käyttöönotto tapahtuu toukokuussa 2019. Tällä halutaan varmistaa laadukas lopputulos kaikkien hankintojen osalta. Viimeisenä vaiheena tapahtuu itse hissikabiinin asennus ja sitä seuraava koekäyttö.

Kolilla funikulaari on tehty neitseelliseen maastoon, mutta Turussa rakennetaan keskelle kaupunkia. Tällainen projekti vaatii paljon etukäteissuunnittelua. Projektilla on tiukka aikataulu, johon Kuntec on sitoutunut. Projektiin on tehty muutoksia matkan varrella, mutta Kuntec on pysynyt aikataulussa.

“Uniikkina hankintana funikulaari on haastava projekti. Rata, koneisto, kabiini ja asemat ovat kaikki ainutkertaisia rakenteita, joita ei ole kopioitavissa muualta. Alueen nykyinen kunnallistekniikka ja kulkuyhteydet aiheuttavat rakentamisen aikataulutukselle omat haasteensa. Laitetoimittajan suunnittelijat ovat kuitenkin asiantuntijoita alallaan, ja onneksi he ovat hyödyntäneet suomalaista osaamista arkkitehtisuunnittelussa”, kertoo projektijohtaja Janne Laine Turun kaupungin kaupunkiympäristöalalta.

Laine kehuu Kuntecin projektinjohtoa ja on tyytyväinen yhteistyöhön. “Onhan tämä ollut hieno kokemus. Ei tällaisia projekteja, joissa on kaikki tekniikkalajit paitsi vedenalainen rakentaminen, tule uran varrelle kuin yksi. Tässä projektissa on louhinnasta hissistandardeihin ja kaikki muu mahdollinen. Projekti saattaa näyttää pieneltä, mutta on lopulta hyvin laaja-alainen projekti. Turkuun harvoin tehdään mitään missä olisi ulkomaalaisia toimittajia. Tämän hankkeen kieli on siten myös englanti. Tästä hankkeesta oppii paljon!” kertoo Laine.

TURKU

Turku ympäristökuntineen on vireä Itämeren alueen kasvukeskus. Monipuolinen elinkeinorakenne, dynaamiset yritykset, korkealuokkainen koulutus-, kulttuuri- ja palvelutarjonta sekä kaunis saaristo muodostavat Turussa vetovoimaisen yhdistelmän.

Turussa oli vuoden 2016 lopussa 187 604 asukasta. Koko seutukunnassa oli 325 340 asukasta. Opiskelijoiden osuus Turussa on suuri. Kaupungissa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua, joissa on yhteensä yli 29 000 opiskelijaa. Asukkaiden, opiskelijoiden ja yritysten lisäksi Turku houkuttelee matkailijoita. Turku on yksi Suomen suosituimmista matkailu- ja kongressikaupungeista.

Rieskalähteentie 78, 
20300 Turku 

Vaihde 
02 262 4660

Toimisto 
kuntec@kuntec.fi

Olemme turkulainen infra- ja ylläpitopalvelukonserni, joka tarjoaa viherpalveluita, rakentamis- ja ylläpitopalveluita sekä korjaamopalveluita yrityksille,  taloyhtiöille, kiinteistönhuoltoyhtiöille, seuroille ja järjestöille.

Sivukartta