Viheralueiden ylläpito

Viheralueiden hoitoon ja ylläpitoon kuuluu muun muassa rakenteiden ja kalusteiden huoltaminen. Leikkaamme nurmikot, niitämme niityt, keräämme lehdet ja tyhjennämme roska-asiat sekä hoidamme kasvillisuuden.

Ammattilaiset katujen ja viheralueiden kunnossapitoon sekä viherrakentamiseen

Viheralueiden hoito pitää ympäristön viihtyisänä

Huolehdimme siitä, että viheralueet ovat viimeisteltyjä, toimivia ja turvallisia käyttää. Leikkaamme nurmikot, pensaat ja puut ja teemme vaativia puunhoito- ja kaatotöitä, joista vastaavat ammattitaitoiset arboristimme.

Ylläpidämme ja korjaamme liikunta- ja leikkipaikkoja, ulkoilualueita sekä jääkenttiä ja teemme virallisia leikkipaikkatarkastuksia. Viheralueiden hoitoon ja ylläpitoon kuuluu muun muassa rakenteiden ja kalusteiden huoltaminen.

Voit tehdä kanssamme pidempiaikaisen hoitosopimuksen tarpeesi mukaan. Palvelemme yrityksiä, taloyhtiöitä ja kuntia.

Viherpalvelun yhteystiedot:

kuntec@kuntec.fi

Käyntiosoite:
Rieskalähteentie 78, 20300 Turku

Nurmikot

Meiltä saat apua huonoon kuntoon päässeen nurmikon hoitoon tai sammaloituneen nurmikon kunnostukseen sekä nurmikon ilmastukseen.

Pensaiden leikkaus

Pensaiden säännöllinen leikkaaminen parantaa kukintaa ja tekee pensaista tuuheampia, sillä leikattu kasvi tuottaa runsaasti uusia versoja. Leikkaamalla pensaaseen saadaan haluttu muoto. Osa pensaslajikkeista kärsii leikkaamisesta, kun taas toiset vaativat vuosittaista leikkaamista. Joillekin pensaille riittää harvennusleikkaus, kun taas vahvasti kasvaville alasleikkaus voi olla tarpeellinen. Meiltä saat asiantuntevan avun pensaiden ja puiden leikkaukseen ja hoitoon. Hoidamme myös muiden koristekasvien leikkaukset.

Puiden leikkaus

Puiden leikkaus auttaa ohjaamaan puun kasvua haluttuun suuntaan. Samalla se auttaa ehkäisemään puun vaurioitumista ja oksien katkeilua sekä parantaa satoa. Leikkaamme puut asiantuntevasti huomioiden puulajin vaatiman leikkuutavan ja ajankohdan.

Kantojyrsintä

Kannot voivat olla vaaratekijä piha-alueella, mutta kantojyrsintä on ekologinen ja nopea keino päästä niistä eroon. Kantojyrsinnän jälkeen piha jää siistimpään kuntoon kuin kaivuria käytettäessä, nurmikko pysyy ehjänä ja kantojen poistokuoppia ei tarvitse täyttää isolla maamäärällä.

Kantojyrsijä tekee kannosta haketta, minkä voi käyttää vaikkapa kompostissa tai istutusten katteena. Jyrsinnän avulla kannot voi poistaa myös maan ollessa roudassa tai jos kanto sijaitsee lähellä rakennusta.

Latvustuenta

Latvustuentaa tarvitsevat ensisijaisesti vanhat ja arvokkaat puut, joiden elinikää halutaan pidentää. Latvustuenta ehkäisee oksien repeytymisen, jolloin piha-alueen turvallisuus paranee ja puun elinikä pitenee. Ammattitaitoiset arboristimme asentavat latvustuennan kiipeillen tai henkilönostimella.

Lannoitukset ja kasvinsuojelutyöt

Autamme tunnistamaan taudit ja tuholaiset ja valitsemaan oikeat torjuntamenetelmät. Hoidamme lannoitukset ja kasvinsuojelutyöt ammattitaidolla.

Esimerkkejä lannoituksesta ja kasvinsuojelutöistä:

  • marjapensaiden lannoitus ja tuholaisten torjunta
  • nurmikon lannoitus
  • ruusujen tuholaisten ja tautien torjunta

Hiekka- ja tekonurmikenttien hoito

Hiekkakenttä on monipuolinen alusta, joka toimii urheilukenttänä kesällä ja talvella. Talvella hiekkakentän päälle voidaan jäädyttää luistelukenttä. Tekonurmikenttä sopii hyvin jalkapalloa ja muita lajeja varten kesäkäyttöön, mutta sen jäädyttäminen on haasteellisempaa kuin hiekkakentän. Huolehdimme luistelukenttien jäädytyksen lisäksi liikuntapaikkojen puhtaanapidosta ja ulkokuntoilupaikkojen hoidosta.

Sivukartta