Referenssit

Tutustu Kuntecin toteuttamiin ylläpitosopimuksiin ja ympäristörakentamisen urakoihin.

Tämän teki Kuntec

Hiekoitushiekan poisto lähenee loppuaan ja pesut alkavat

Varma kevään merkki kaupungissa on kuivan sään ja tuulen seurauksena syntyvä katupöly. Katupölyä syntyy kun koko talven teiden pinnoilla ollut hiekoitushiekka jauhautuu renkaiden alla hienoksi. Aivan viime hetkiin asti hiekannostotyön yhteydessä tehtävän kastelun eli pölyntorjunnan haasteena on ollut kovat yö- ja aamupakkaset. Miinuksen puolella oleva lämpötila jäädyttää niin koneiden letkut kuin tien pinnan. Pääsiäistä edeltävällä viikolla työt on täysimittaisesti aloitettua ja keskusta-alueiden ja pääväylien hiekoitushiekat ovat jo pääosin nostetut.

- Kevät on ollut kuiva ja osin tuulinenkin, mikä on aiheuttanut hankaluuksia kaupunkilaiselle ja väylien käyttäjille. Sateinen ja muutaman asteen plussan puolella oleva keli olisi ollut hiekannostolle ja ilman laadulle hyväksi, mutta luonnolle kun ei aina voi mitään. Kuntecin työkoneiden kuljettajat ovat ammattilaisia ja töitä on pyritty tekemään priorisoiden ja pienimmän haitan keinoin, kertoo katuylläpidon työpäällikkö Pekka Mäki-Tasku

- Hiekoitushiekan poistaminen tapahtuu useassa eri vaiheessa. Aluksi hiekkojen kimppuun käydään keräävällä harjamekanismilla ja lisäksi kasteluautolla, mikäli keli ei ole märkä. Harjaamalla nostetaan suurin massa hiekoista. Seuraavaksi puhdistetaan viheralueiden reunoilta ja kanttikiviltä olevat hiekat kadulle, josta imulakaisukone ne kerää pois. Viimeisinä töinä tehdään kulkuväylien ja portaiden pesu, jotta saadaan asfaltin ja kivetysten pintaan kertynyt hienojakoinen hiekkapöly pois, Mäki- Tasku jatkaa.

Hiekannoston ja pesun ajankohta on juuri nyt. Me kaikki voimme osallistua hyvän lopputuloksen aikaansaamiseksi esim. noudattamalla autojen pysäköintimääräyksiä ja siirtokehotuksia. Vaikka hiekannosto- ja pesulaitteet kulkevat kokonaisuuksina varhain aamulla, haittaavat ne liikennettä vielä muutaman päivän ajan myös päivällä ruuhka-aikaan.

 

Lue toteuttamistamme urakoista

 

 

Sivukartta