Referenssit

Tutustu Kuntecin toteuttamiin ylläpitosopimuksiin ja ympäristörakentamisen urakoihin.

Tämän teki Kuntec

Huolehdimme jätevedenpuhdistamon käytävien puhtaudesta ja pölyttömyydestä

Puhtaus on myös imagokysymys

Olemme huolehtineet Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon luolaston käytävien puhtaudesta sekä piha-alueiden talvikunnossapidosta jo useiden vuosien ajan. Aihetta tyytyväisyyteen antavat muun muassa monipuoliset palvelumme sekä kaluston korkea laatu.

Turun seudun puhdistamo Oy on 14 kunnan omistama palveluntuottaja, joka tarjoaa omistajilleen sekä muille asiakkailleen jätevedenpuhdistuspalvelua. Yhtiö vastaa ja huolehtii Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon operoinnista ja sen puhdistustuloksesta. Laitoksessa käsitellään lähes 300 000 Turun seudun asukkaan jätevedet. Lisäksi laitos käsittelee alueen teollisuuden jätevedet.

Laaditun sopimuksen mukaan Kuntec Infra huolehtii Kakolanmäen jätevedenpuhdistamon luolaston käytävien harjauksesta sekä lisäksi puhdistamon piha- ja viheralueiden talvikunnossapidosta ja hoidosta. Vastuualueeseen kuuluu myös neljän lähiseudulla sijaitsevan pumppaamon pihojen talvikunnossapito.

– Keskellä asuinaluetta sijaitsevan puhdistamon pölyttömyys ja siisteys ovat tärkeitä asioita. Laadukkaalla puhtaanapidolla voidaan vaikuttaa ennen kaikkea turvallisuuteen, viihtyvyyteen, laitteiden ja ilmanvaihdon häiriöttömään toimintaan sekä paloturvallisuuteen. Lisäksi se vaikuttaa esimerkiksi luolastossa sijaitsevien sähkölaitteiden elinikään. Laitteet pysyvät paremmassa kunnossa eivätkä rikkoudu, kun ympäristössä ei leiju pölyä. Siisteys tekee tätä kautta kustannussäästöjä, Turun seudun puhdistamo Oy:n tekninen päällikkö Jarno Arfman kertoo.


Raskas liikenne tuo likaa tullessaan

Puhdistamon luolan käytäville kertyy pölyä ja likaa raskaan liikenteen mukana. Puhdistamolta kuljetetaan esimerkiksi linkokuivattua lietettä Gasum Biovakka Oy:n Topinojan biokaasulaitokselle. Kuivattua lietettä syntyy vuodessa noin 50 000 tonnia. Isoista kuljetusmääristä johtuen raskasta liikennettä jyristelee luolaston käytävillä päivittäin useita kertoja päivässä.

– Isojen kulkuneuvojen mukana kulkeutuu runsaasti likaa, pölyä, hiekkaa ja roskaa. Puhdistamon toiminnan kannalta on tärkeää, että likaa ei kerry käytäville, toteaa Kuntec Infran tuotantojohtaja Mikko Kunttu.

Puhtaudesta huolehditaan harjaamalla imulakaisukoneella luolaston käytävät kerran viikossa suppeammin ja kerran kahdessa viikossa laajemmin.

– Jäteveden puhdistamolla käy vuosittain noin 2 000 vierailijaa. Siisti toimintaympäristö on meille myös imagollinen kysymys. Arvostamme myös Kuntecin laadukasta kalustoa. Työ tehdään kunnollisilla koneilla, ja jälki on ollut hyvää, Arfman lisää.

Joustava palvelumalli helpottaa yhteistyötä

Arfmanin mukaan yhteistyö Kuntec Infran kanssa on sujunut hyvin.

– Puhdas lopputulos on tietysti tärkeä asia meille, mutta arvostamme myös Kuntecin luotettavaa toimintamallia sekä joustavuutta palveluissa. Olemme tarvittaessa saaneet ostettua muitakin palveluja viheralueiden asennuksista maansiirtotöihin. Nämä tukitoiminnot helpottavat meidän perustehtäväämme eli jätevedenpuhdistusta, Arfman kiittelee.

Sivukartta