Referenssit

Tutustu Kuntecin toteuttamiin ylläpitosopimuksiin ja ympäristörakentamisen urakoihin.

Tämän teki Kuntec

Kaupunkipuut vaativat erikoisosaamista

Kuntec hoitaa vuosittain tuhansia Turun kaupungin katujen varsilla ja puistoissa sijaitsevia puita. Aki Männistö Turun kaupungilta kiittelee Kuntecin osaamista ja laadukasta työtä monesti vaativissa kohteissa liikenteen ja rakennusten puristuksessa.

Aki Männistö työskentelee puuasiantuntijana ja ylläpitovalvojana Turun kaupungin kiinteistöliikelaitoksen infrapalveluissa.

– Työhöni kuuluvat Turun kaupungin rakennettujen viheralueiden katu- ja puistopuut, joita on vastuualueellani yhteensä yli 33 000. Tulin kaupungille vuoden 2005 keväällä hoitamaan juuri tätä tehtävää silloiseen Viheryksikköön. Takana on nyt yli kymmenen vuotta turkulaisuutta ja puuasiantuntijan työtä, Aki Männistö kertoo.

Tärkein kumppani kaupunkipuiden hoidossa

Kuntec hoitaa Turun kaupungin katujen varsilla ja puistoissa sijaitsevat puut omilla urakka-alueillaan. Hoitoon kuuluvat muun muassa puiden kuntoarvioinnit, erilaiset hoito- ja erikoisleikkaukset, puiden kaato sekä katupuiden runkosuojien asennus ja korjaukset.

– Vuoden aikana hoidettavat puut lasketaan tuhansissa, ja Kuntec on tärkein kumppanimme kaupunkipuiden hoidossa. Yhteistyömme on jatkunut jo vuosia, aina Viheryksikön ajoista saakka. Sovimme säännöllisesti ne työkohteet, joissa hoitotoimenpiteitä tehdään, kertoo Aki Männistö.

Hoitotoimenpiteet perustuvat paikkatietojärjestelmän puurekisterin tietoihin, asukkaiden ja sidosryhmien toiveisiin sekä myös Kuntecista tuleviin ehdotuksiin.

Vaativia kohteita, laadukasta työtä

Turun kaupungilla on valtakunnan tiukimmat vaatimukset kaupunkipuiden hoidossa. Osa hoidettavista puista sijaitsee erittäin vaativissa olosuhteissa liikennealueilla ja tehokkaasti rakennetussa ympäristössä aina kaupungin keskustaa myöten.

– Kuntec on pystynyt vastaamaan tiukkaan vaatimustasoomme pitkän kokemuksensa ja koulutettujen ammattilaistensa ansiosta. Kuntecista löytyy ammattitaitoisia arboristeja, jotka ovat erikoistuneet kaupunkipuiden hoitokysymyksiin, Männistö kiittelee.

Männistö kehuu myös yhteistyön säännöllisyyttä ja hyvää organisointia. Vastuulliset tahot on mietitty hyvin.

– Arvostan myös sitä, että Kuntec on myös Suomen Puunhoidon Yhdistys ry:n jäsenyritys. Tämä kertoo yrityksen laatutasosta. Pystymme tilaamaan erittäin vaativia hoitotoimenpiteitä, joista Kuntec suoriutuu hyvin. Kuntec on myös hyvin verkostoitunut alalla. Tämä merkitsee sitä, että alan paras erikoisosaaminen on käytettävissämme.

 

Sivukartta