Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Hiekoitushiekan ja katupölyn poisto on tältä keväältä alkanut

Hiekkaa ja pölyä kertyy talven aikana isot määrät kulkuväylille. Kuivuneelta asfalttipinnalta tuuli ja ajoviima nostattavat pölyä heikentäen ilman laatua.

Hiekoitushiekan poistoa valmistellaan keväällä viikko kerrallaan säitä tarkkaillen ja kevätsiivouksen resurssit ja työmäärät on tarkoin suunniteltu.  

Tänä keväänä ovat liikenteessä vuorotelleet niin auraus- ja liukkaudentorjuntakalusto kuin harjaus- ja pesukalusto. Hiekoitushiekkaa käytetään pääsääntöisesti kevyenliikenteen väylillä ja jalkakäytävillä, joilla puhdistustyöt onkin jo aloitettu

- Puhdistustyöt etenevät kevyenliikenteen väyliltä katualueille. Viimeisimpänä työvaiheena pestään korokkeita ja laatoituksia sekä viimeistellään harjauksen tulos, kertoo ylläpidon työpäällikkö Pekka Mäki-Tasku.    

Toteutamme hiekanpoistoa Etelä-, Itä- ja Länsi-Turun alueella sekä Raisiossa. 

Säätilat vaikuttavat päivittäiseen työnsuunnitteluun

Keväällä yöt voivat olla hyvinkin kylmiä, mikä hidastaa puhdistustöitä. Vettä ei voi suihkuttaa kaduille pakkaskeleillä, jotta ei aiheuteta vaaratilanteita liikenteelle.

– Yöpakkasten aikaan harjaus- ja pesutyöt aloitetaan vasta, kun päivälämpötila sulattaa väylien pinnat, Mäki-Tasku kertoo.

Seuraa pysäköintiin liittyviä liikennemerkkejä

Alueille, joissa pysäköidään kadun varsille saatetaan asentaa vuoropysäköinti- tai siirtokehotusliikennemerkkejä. Merkkejä on syytä noudattaa, jotta puhdistustyöt saadaan hoidettua kaiken kattavasti ja ajallaan.  
 

http://www.puhdistussuunnitelmat.fi/turku/

https://www.turku.fi/asuminen-ja-ymparisto/liikenne/palautteet-ja-vikailmoitukset/kunnossa-ja-puhtaanapitovastuut-0

 

 

Sivukartta