Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Kevät toi puutarhurin, timpurin ja hiekanpoistajan

Uskaltaisiko sitä nyt jo julistaa… Adiós, talvipalttoo ja terve taas, kevyt kevättakki! 

Sääolojen tarkkailu kuuluu kevääseen niin meillä kuin sopivaa päivävarustusta pähkäilevällä kaupunkilaisella. Talven taitteessa vaihtelevat kelit vaikeuttavat töiden suunnittelua: esimerkiksi aurauskalustoa saatetaan tarvita hyvinkin pitkään, viimeistään takatalven yllättäessä. 

Mitä kaikkea kevät tuo tullessaan Kuntecin väelle?

Lumen alta paljastuu melkoinen näky

Kun lumipeite hiljalleen väistyy, se jättää jälkeensä paitsi lupaavan aavistuksen keväästä myös muiston kylmemmistä kuukausista: hiekoitushiekan sekä piilossa olleet roskat. 

Kaduille, pyöräteille ja jalkakäytäville levitetty hiekoitus on välttämätöntä liukkauden torjumiseksi, mutta lumien sulaessa ja katujen kuivuessa se alkaa pölytä aiheuttaen monelle hengitysteiden ärsytysoireita. Kerrostumat voivat vaikeuttaa myös erityisesti apuvälineitä käyttävien liikkumista, ja rullaluistellen tai -suksilla voi viilettää vasta hiekattomilla kaduilla. 

Lumen alta paljastuva roskien määrä on hätkähdyttävä näky. Meidän tehtävämme on huolehtia ympäristömme puhtaanapidosta, ja halutessaan itsekin voi vaikuttaa osallistumalla esimerkiksi erilaisiin siivoustalkoisiin ja -kampanjoihin!

Koska kadut ovat puhtaat?

Olet saattanut joskus miettiä, että nytkin aurinko paistaa kauniisti ja kadut alkavat paljastua: Missä se lakaisukone viipyy? Hiekanpoisto voidaan aloittaa vasta kun viimeisetkin jäät ovat sulaneet katualueelta, sillä muuten joutuisimme tekemään poistotyöt kahteen kertaan samoilta alueilta. 

Työt tehdään hoitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä, eli ensin putsataan kevyenliikenteenväylät sekä ajoratojen pääväylät ja sitten siirrytään asuinalueille. Poistetun hiekan toimitamme kierrätykseen Kiertomaalle

Katujen puhdistuksessa edetään siis vahvasti kelien mukaan, mutta alueiltamme eli eteläisestä ja läntisestä Turusta hiekat on poistettu 15.5. mennessä. 

Luonto herää omassa tahdissaan

Valon lisääntyessä floora ja fauna nostavat jälleen päänsä kohti uutta elinvoiman kautta. 

Me teemme viheralueilla ensin kevätsiivouksen: Oksat, roskat ja muu talven aikainen kertymä korjataan pois. Luonto kyllä hoitaa kasvuun lähdön rauhassa, meitä paljon suuremmassa viisaudessaan. Talven aikana hoitoleikatut pensaat saavat toki tujauksen lannoitetta. 

Kun routa häviää maasta, on aika aloittaa varsinaiset katu- ja viherrakentamisen työt. Talven jäljiltä paljastuukin usein tarve erilaisille korjaus- ja parannustöille, kuten asfaltin paikkauksille tai nousseiden kaivonkansien ruotuun saattamiselle, ja näistä kiireisimmät hoidamme mahdollisimman pian säiden salliessa kuntoon. 

Myös leikkipaikat kutsuvat jälleen viihtymään turvallisesti, sillä tarkastamme ja tarvittaessa kunnostamme niistä jokaisen osasen.

Suihkulähde julistaa kevättä

Varma kevään merkki on viimeistään se, kun Museoviraston suihkulähteistä alkaa solista vettä. Tiesitkö, että näiden historiallisesti arvokkaiden, elävien taideteosten käyttöönotto ja korjaus ovat meidän vastuullamme?  

Kevään kunnossapidon vaikutukset ovat moninaiset. Ilmanlaatu paranee, viheralueet kutsuvat ulkoilemaan ja viettämään aikaa yhdessä, kaduilla kulku helpottuu myös esimerkiksi liikuntarajoitteisilla. Kenties tekee mieli lähteä lenkille?

Valoisaa, lämmintä kevättä!

Sivukartta