Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

“Kuinka monta kaupungin työntekijää tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?”


Kunnallisella toimijalla työskentely herättää monissa meistä mielikuvia – eivätkä useimmat niistä ole järin positiivisia. Poskea on paukutettu vuosikymmeniä muun muassa jo legendaariseen maineeseen kohonneiden “yksi tekee, viisi katsoo”- ja lapioon nojailu -vitsien muodossa. Hidasta byrokratiaa, tehotonta toimintaa, puolen päivän kahvitaukoja… 

Viimeistään nyt on aika murskata myytit! Kurkistettaessa Kuntecin arkeen paljastuu tarinoita ahkeruudesta, vahvasta ammattitaidosta ja saumattomasta yhteistyöstä kaupunkilaisten ja ympäristön hyväksi. 

“Voimme ylpeydellä sanoa, että tuokin on meidän tekemämme”

Teemu Laaksonen hyppäsi yksityiseltä Kuntecille lähes vuosi sitten. Kunnossapitotöitä aiemminkin tehnyt mies toimii pääosin koneenkuljettajana: kesäkaudella työtehtävät ovat painottuneet viheralueiden ylläpitoon, ja talvisin töitä riittää auraamisesta hiekanpoistoon

"Kunnallisesta työstä liikkuu mielikuvia, että se olisi laiskempaa ja hitaampaa kuin yksityisyrityksissä. Itse tiesin, että kunnissa on paljon ammattitaitoa. Minulla ei siis ollut suurempia ennakkoluuloja, vain ajatus hieman rauhallisemmasta tahdista", toteaa Laaksonen. 

Uudelle työntekijälle selvisi nopeasti, että työtä tehtiin ihan samanlaisella kaavalla kuin muuallakin – tosin laadusta tinkimättä. 

“Ehkä enemmän pyritään siihen, että jälki on hyvää eikä kiirehditä turhaan. Työn laatu on korkea, ja voimme ylpeydellä sanoa, että tuokin on meidän tekemämme.” 

Loistoporukalla painotus ammattitaidossa ja turvallisuudessa

Kuntec on muutamia vuosia sitten käynyt läpi suuren rakenteellisen muutoksen ja keskittänyt toimintaansa ydinosaamiseensa. Ennen työn alkamista Laaksonen miettikin, näkyykö tämä yhtiön arjessa esimerkiksi puuttuvina käsipareina. Päinvastoin: selkeä fokus heijastuu myös käytännön toimintaan. 

Teemu Laaksonen korostaa, että Kuntecilla arvostetaan ammattitaitoa. Tämä näkyy esimerkiksi huolellisena perehdyttämisenä ja tiedon jakamisena. 

“Se itse asiassa yllätti aiempaan kokemukseeni verraten. Kuntecilla ei oleteta, että ‘kyllä tuon kaverin voi laittaa tekemään asiaa X’, vaan tehtävät käydään rauhassa läpi niin, että työn voi tehdä turvallisesti ja ammattimaisesti.”

Ilmapiiri on Laaksosesta loistava ja porukkaan on helppo hypätä mukaan: 

“Meillä on täällä hieno, ammattitaitoinen ja auttavainen porukka. Ammatillisen kehityksen kannalta tämä on loistava ympäristö, sillä tietoa jaetaan mielellään ja joka päivä oppii jotakin uutta.”

Kuntecilla – ja varmasti myös muilla kunnallisilla toimijoilla – on myös laajempi tavoite: Kaupunkien kehitys ja kestävä tulevaisuus. Olemme sitoutuneet tekemään Turun infrastruktuurista turvallisen ja toimivan, jotta se palvelisi jokaista paikallista asukasta ja kaupungissamme vierailevaa. 

Sitä ei lapioon nojailemalla saavuteta. 

Sivukartta