Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Kuntec urakoi Kakolan funikulaarin radan ja asemat

Kuntec on voittanut Kakolan funikulaarin eli rinnehissin rakennusurakan. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 4,5 miljoonaan euroa, josta laitteistohankinta on arvoltaan yhteensä 2,0 miljoonaa euroa ja radan sekä asemien rakennusurakkahinta 2,2 miljoonaa.Turun kaupunkiympäristötoimiala sopimuskumppaneina toimivat Kuntec Oy ja Leitner.

Kakolan rinnehissin rakentaminen alkaa viikolla 10-11. Ensimmäisessä vaiheessa alueelta kaadetaan puistopuita, jotka on esitetty kaadettaviksi rakennusluvassa ja hyväksytyssä alueen yleissuunnitelmassa. Työmaa aidataan ja Linnankadulta poistetaan pysäköintipaikkoja työmaan kohdalta. Työmaa aidataan ja Linnankadulta poistetaan pysäköintipaikkoja työmaan kohdalta. Rakennustyön yhteydessä puretaan olemassa olevat portaat, mutta serpentiinitietä pitkin pääsee rakennustöiden aikanakin kulkemaan Kakolan ja Linnankadun välillä.

Funikulaari helpottaa tulevaisuudessa kulkemista Aurajoen rannan Linnakadun ja Kakolan entisen vankila-alueelle syntyvän auntoalueen välillä. Tällä hetkellä Aurajoelta pääsee Kakolanmäelle serpentiinitietä pitkin. Rinnehissin odotetaan kuitenkin olevan esteettömän kulkumuodon ohella myös nähtävyys ja sen uskotaan luovan positiivisen vaikutuksen alueen kehittymiseen.

Urakkaneuvottelujen yhteydessä on tarkennettu aikataulua siten, että laitteen käyttöönotto tapahtuu joulukuussa 2018. Tällä halutaan varmistaa laadukas lopputulos kaikkien hankintojen osalta. Viimeisenä vai-heena tapahtuu itse hissikabiinin asennus ja sitä seuraava koekäyttö.

Sivukartta