Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Lähes 40 vuotta kaupunki­ympäristöä kehittämässä – haastattelussa Kalevi Grönlund

Kohta jälleen tasavuosia Kuntecin riveissä viettävä Kalevi Grönlund kysyi aikanaan tuttavaltaan, olisiko kaupungilla töitä. Olihan niitä, ja pian Turun kaupungin Viheryksikön palveluksessa aloitti uusi koneenkuljettaja. Vuosi oli tuolloin 1986. 

Neljä vuosikymmentä myöhemmin Grönlund avaa Kuntecin pienkonekorjaamon oven. Hän on vastannut korjaamon pyörittämisestä jo hyvän tovin. 

“Jokainen päivä on silti edelleen erilainen”, Grönlund toteaa. Vastaan tulee muun muassa sekä omien että konsernin koneiden kuin myös ulkopuolisten asiakkaiden polttomoottorikoneiden huoltoja ja korjauksia sekä talon kunnossapitotehtäviä. Lisäksi Grönlund toimii konsulttina suurempien laitteiden osalta, perehdyttää koneiden käyttöön ja tekee sähkökorjauksia naapurikorjaamolle. 

Urapolku kuljetti miehen koneenkuljettajan ensipestistä kaupungin Viheryksikköä seuranneen Viherliikelaitoksen puistotyöntekijäksi, sitten asentajaksi. Lopulta Viherliikelaitoksen ja Kunnallistekniikkalaitoksen fuusioiduttua vuonna 2012 asentajan työ jatkui Kuntecin nimen alla. 

Muutoksia aitopaikalta

Matkaan on mahtunut rakenne- ja toimintakulttuurien muutoksia. Grönlund nostaa työympäristön muutoksista esimerkeiksi muun muassa itseohjautuvuuteen panostamisen sekä savuttomuuden työpaikalla. 

Ympäristöasioissa on tapahtunut selkeää kehitystä vuosien varrella: “Nykyään otetaan paremmin huomioon ympäristöön ja ilmastoon vaikuttavat asiat myös ennen ja jälkeen työn”.  

Pitkän uran tehneeltä mieheltä on pakko kysyä, mikä projekti on ollut erityisen mieleenpainuva. Grönlund mainitsee kaupunkilaisten joulusymbolin eli Turun joulukuusen vuotuiset nouto- ja pystytysprojektit, keskusta-alueen viherrakennushankkeet sekä työn Föri-lautan parissa. Käännekohta on ollut myös pienkonekorjaamon henkilöstöresurssien hupeneminen – nykyisin Kalevi Grönlund työskentelee yksin. 

“Hyvä referenssi muille toimijoille”

Ammatillisen kehityksen tukeminen on Kuntecin toiminnan peruspilareita. “Minulle Kuntec on muun muassa antanut mahdollisuuden kehittää itse menetelmiä sekä osallistua eri koulutuksiin ammattitaidon laajentamiseksi ja syventämiseksi.”  

Grönlund luonnehtii työyhteisöä pääosin itseohjautuvaksi, motivoituneeksi ja kunnianhimoiseksi. Kesätyöläisiä sekä muita uusia Kunteclaisia hän kannustaa rohkeasti vetäisemään kollegaa hihasta aina kun vähänkin mietityttää ja kysymään miten, miksi ja milloin tehdään mitäkin. Auttaminen ja tiedon välittäminen on täällä kaiken ytimessä. 

Yrityksenä Kuntec näyttäytyy kokeneelle ammattilaiselle tulevaisuudenkin suhteen edelläkävijänä:

“Kuntec on vakaa toimija, jolla on hyvät resurssit ja toimitilat. Se on hyvä referenssi muille toimijoille siitä, miten suunnitella, toimia ja seurata töitä,” Kalevi Grönlund painottaa. 


Kuva: Joulun 2023 kuusikaunotarta hakemassa Mynämäeltä / Kalevi Grönlund.

Sivukartta