Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Talvihoidossa tärkeintä on sääolosuhteiden seuranta ja ennakointi

Kulunut talvi on ollut poikkeuksellisen lauha, mutta ilma voi muuttua hetkessä. Talvihoidossa tärkeintä on sääolosuhteiden seuranta ja ennakointi. Talven kunnossapitotöihin kuuluu teiden ja katujen liukkaudentorjunta, lumen ja polanteiden poisto sekä liikennemerkkien ja opasteiden pitäminen tien käyttäjien näkyvillä.

- Kuluneena talvena lämpötila on sahannut nollan molemmin puolin, mikä merkitsee sitä, että liukkauden torjuntaa eli suolausta on tehty enemmän kuin edeltävinä talvina. Lumilähtöjä tähän talveen on tullut vain muutamia, kertoo työpäällikkö Pekka Mäki-Tasku.

- Roudaton talvi lisää myös höyläys- ja lanaustarpeita sorateillä verrattuna pakkastalviin, Pekka Mäki-Tasku jatkaa.

Talvikunnossapitoa toteutetaan asiakkaan laatimien alueurakka-alueiden hoitoluokkien ja laatukriteereiden mukaisesti. Työt etenevät pääväyliltä sivuteille ja kevyenliikenteenväylille. Liukkaudentorjunta ja auraus sekä muut talvikunnossapidon työt takaavat tien käyttäjille turvallisen matkan ympäri vuorokauden ja sääolosuhteista huolimatta. Jokaisen tulee kuitenkin huolehtia oman ajoneuvonsa kunnosta ja huomioida liikenteessä liikkuessa sään tuomat haasteet.

Hoidamme Turussa Idän, Lännen ja Etelän alueurakka-alueita sekä Raision kaupungin talvihoitourakkaa.


Turun palautepalvelu ottaa vastaan palautetta kaikilta Turun alueurakka-alueilta ja välittää ne aluetta hoitaville urakoitsijoille osoitteesta: https://opaskartta.turku.fi/eFeedback/

Lue myös: Hoidamme Raision kaupungin talvihoidon alueurakkaa vuosina 2019-2022

 

Sivukartta