Ajankohtaista

Kuntecin ajankohtaiset uutiset, nimitykset ja tiedotteet.

Kuntecin uutiset

Hovirinnan ranta-alue Kaarinassa on valittu vuoden ympäristörakenne -kilpailun finaaliin

Kaarinan kaupungille vuonna 2019 toteuttamamme Kaarinan Hovirinnan ranta-alue on valittu Vuoden Ympäristörakenne 2019 –kisassa viiden parhaan kohteen joukkoon. Ehdotuksia kilpailuun tuli n. 20 kappaletta, joista viisi parasta valittiin jatkoon. Neljä finaaliin päässeistä kohteista sijaitsee Helsingissä ja yksi Kaarinassa. Voittaja valitaan helmikuun 12. päivänä Jyväskylässä valtakunnallisilla viherpäivillä.

Kaarinan Hovirinnan ranta-alueen lisäksi tittelistä kilpailevat Helsingissä toteutetut: Lasipalatsin tapahtuma-aukio, Puistokansi Bryga Kalasataman keskus Redissä, Stoan aukio ja Lauttasaaren kartanoalueen peruskorjaus.

Vuoden ympäristörakenne -kilpailun järjestävät Betoniteollisuus ry, KIVI ry ja Puutarhaliitto ry. Tuomaristossa ovat mukana myös Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Maisema-arkkitehtiliiton, ympäristöministeriön, Viherympäristöliiton ja lehdistön edustajat. Lue lisää kilpailusta tästä.

Toteutimme Kaarinan Hovirinnan ranta-alueen kunnostus- ja korjaustyöt Kaarinan kaupungille vuoden 2018-19 aikana. Työt sisälsivät uimarannan laajentamisen ja laiturin levennyksen, uusien laiturien sekä uimarannan yläosaan oleskelutason rakentamisen.
- Projekti oli kokonaisuudessaan erittäin haastava ja mielenkiintoinen, sillä se sisälsi niin vedenalaisia betonitöitä, paalutusta mereltä käsin kuin laaja-alaista kivetystyötä, toteaa projektista vastannut Kuntecin työmaapäällikkö Markus Lindegren. Lue lisää rakennusprojektista tästä.

Vuoden ympäristörakenne on Puutarhaliitto ry:n ja Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n järjestämä kilpailu, jossa valitaan Vuoden ympäristörakenne. Tarkoituksena on tehdä tunnetuksi tasokkaita ympäristökokonaisuuksia, joissa on saavutettu esteettisesti ja toiminnallisesti kestävä ja hyvä ympäristö.
Vuoden ympäristörakenne on palkittu vuodesta 1991 lähtien.

 

Sivukartta